Состојки за 4 лица:
Подготовка:
1. Во зовриена вода сварете ги компирите со лушпа. Во тавче загрејте две лажици масло, пропржете го ситно сецканиот кромид, измешајте сенф, а потоа сипете ги супата и оцетот. Поклопете го садот, гответе пет минути и оладете.
2. Излупете го компирот, измијте го со студена вода, исечете го на кришки, пречејте со смесата од тавчето во првата постапка и оставете на страна 60 минути. Месото преполовете го во должина и истолчете го. Кромидот и камберот исечете ги на осум тенки парчиња.
3. Секој филет посолете го и побиберете, премачкајте со лажичка мармалад од брусница, сравете кришка камембер и внимателно ролајте. Краевите на месото преклопете ги кон средината, за содржината да не испадне во текот на печењето.
4. Пилешкото препелкајте го во брашното, изматените јајца и презлата и уште еднаш во јајцата и презлата, а потоа испржете го во тавче. Наредете го во огноотпорна чинија и печете во рерна на 180 степени околу 10 минути. Испечете ги оревите, крупно исецкајте ги, помешајте со иситнетата салата и распоредете врз компирот.