Се затвора најдобриот светски ресторан

by srna@regent.mk

Најдобриот ресторан во светот Нома ќе биде затворен на крајот на 2024 година. Данскиот ресторан, пет пати беше крунисан за „најдобар на светот“ во својата 20-годишна историја. Сопственикот на Нома, кој има македонски корени, изјавува дека ресторанот се затвора со цел да се трансформира во гастрономска лабораторија.

 

 

Љубителите на врвната кулинарска мајсторија треба да ја резервираат својата маса многу брзо доколку сакаат да бидат гости во надобриот ресторан во светот бидејќи тој ќе се затвори на крајот на 2024 година.

Прочитајте повеќе тука.

 

 

Слични написи