Состојки:
- 350 г. тестенини
- сол
- тиквичка
- 2 домати
- 2 чешиња лук
- 300 г. свеж крем сир
- 300 мл. слатка павлака
- 300 мл. млеко
- 4 јајца
- бибер
- 125 г. рендан кашкавал
Подготовка:
1. Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето, исцедете ги, имијте ги со ладна вода и добро исчистете ги.
2. Тиквичките и доматот исчистете ги и исечете ги на кругчиња дебели околу 1/2 см. Ситно исецкајте го лукот. Измешајте ги крем сирот со павлаката, млекото и јајцата. Посолете, побиберете и измешајте го и лукот.
3. Загрејте ја рерната на 200 степени. Измешајте ги тестенините со доматот и тиквичките, па сипете ги во сад за печење. Прелејте ги со мешавината од млеко и изрендајте кашкавал. Печете околу 45 минути.