5-те придобивки од сезонско мени – II дел

by srna@regent.mk

Прочитајте го првиот дел тука.


Важноста на сезонското мени

Сезонските промени влијаат на многу работи околу нас. Ова го вклучува времето и она што го јадеме. Соодветно да го измените менито на вашиот ресторан е одличен начин да останете релевантни.

Новите и постоечките лојални клиенти ќе бидат склони да дојдат и да ги пробаат новите понуди на менито. Одличен начин да привлечете купувачи е преку ексклузивни промоции на програмата за лојалност или преку вашата апликација за лојалност во ресторанот.

Сезонските менија се пример за ресторанскиот маркетинг направен правилно. Луѓето се заинтересирани да ги искористат предностите на понудите со ограничено време откако ќе научат за нив.

Вклучувањето на сезонските менија ви овозможува да им помогнете на локалните бизниси, вклучувајќи ги фармите и добавувачите на храна. Со ова, ја промовирате свежината на вашите производи и покажувате дека ја поддржувате и придонесувате за вашата заедница.

Најчесто поставувани прашања за сезонско мени

Сезонските менија се одлични дополнувања на менијата на рестораните. Тие им овозможуваат на рестораните да станат креативни и да ги користат сезонските вкусови и состојки. Еве неколку често поставувани прашања за сезонското мени.

Што е сезонско мени?

Сезонското мени на ресторан претставува  мени со ограничено време кое содржи производи и вкусови во сезоната. Овие производи може да вклучуваат месо и риба, како и свежи производи како овошје и зеленчук. Сезонските менија ги содржат овие производи кога се во сезона и во најзрели години. Ова значи дека тие се полни со вкус и се со највисок квалитет. Овие менија почесто се гледаат за време на бавната сезона во споредба со зафатената сезона на ресторани.

 

 

Како да го промовирате менито за сезонски ресторан?

За успешно да го промовирате сезонско мени, следете ги следните чекори:

  • Создадете мени со ограничено време со сезонски производи и вкусови
  • Направете сезонски пијалок кој ги надополнува понудите на храна со ограничено време • Користете ги социјалните мрежи
  • Направете го новото мени достапно само ограничено време
  • Раскажете приказна со секое сезонско јадење

 

Зошто е важно редовно да се менуваат и подобруваат менијата на рестораните?

Редовното менување и подобрување на менијата на рестораните е важно бидејќи го одржува вашиот бизнис релевантен и дава можност да ја зголемите вашата крајна вредност. Исто така, им докажува на вашите клиенти дека останувате актуелни со трендовите во индустријата за ресторани.

 

Превземено од : https://www.bluecart.com/blog/benefits-of-having-a-seasonal-menu

Преведено и обработено од: Ивана Митровски

Слични написи