Денеска почнува саемот HOTEL&GASTROTEH-Хрватска

by ugostitelstvo.mk

HOTEL&GASTROTEH е 7-ми интернационален меѓународен саем за хотелско-угостителска опрема,  храна, пијалок и гастрономски иновации, а почнува денеска па се до 21 ви Февруари.

Borsa archeologica di Paestum
Со одржувањето на овие два настани во ист  термин, ќе се добие комплетна целина за хрватските љубители на гастрономијата. На едно место ќе се појават сите произведувачи и дистрибутери кои преку гастрономијата ќе можат да ја унапредат хрватската туристичка понуда. Сега е време кога угостителските објекти и хотелиери интензивно се припремаат за туристичката сезона, затоа овој саем е голема прилика да се спојат произведувачите, хотелиерите и добавувачите на хотелско угостителската опрема, храна и пијалоци и се за ХОРЕКА секторот.На овој саем учество завземаа: Македонија, Австрија, Чешка, Франција, Турција и останати.

Слични написи