Како да подготвите карамелизиран кромид (видео)

by ugostitelstvo.mk

Што е карамелизирање ?

Карамелизирањето е кулинарски термин кој објаснува што всушност се случува со шеќерот кога се загрева на висока температура. Покрај многуте рецепти за подготовка на кромидот како еден од најдобрите е „Карамелизиран кромид“ накратко во ова видео ќе видите колку лесно и брзо можете да гo приготвите во домашни услови.

https://www.youtube.com/watch?v=lzyNmSYzjng&feature=youtu.be

Слични написи