Фестивал на младо вино „Тиквешија 2020″ во Кавадарци

by ugostitelstvo.mk

Фестивал на младо вино по четврти пат се одржа денеска во Кавадарци, на отворено во дворот на Винскиот музеј.

Организатор беше Здружението за негување и развој на винската култура, вински туризам и производи од грозје „Винотек”, со поддршка од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

-На манифестацијата Y2mate Downloader Crack се присутни претставници на 19 производители на вино. Некои се индивидуални винари, други претставуваат семејни или големи винарии. Тие ги презентираа своите производи, рече Јован Еленов, претседател на Здружението.

КАНАЛ 5

Слични написи