Од 1 Јануари 2021 дедевето од 18 на 10 % во рестораните

by ugostitelstvo.mk

Владата најави намалување на дедевето во рестораните, наместо 18 % тие ќе плаќаат 10%.

Овоаа мерка владата ја донесува со цел да се намали сивата економија во угостителскиот сектор.
Дали рестораните ќе ги намалат цените останува да видиме.

 

УГОСТИТЕЛСТВО.МК

Слични написи