Независната угостителска комора денеска во хотел „Хилтон“ ќе одржи дебатен форум „На иста страна“

by ugostitelstvo.mk

На форумот ќе се обратат·Здравко Јосифовски, претседател на НУК, Шовкет Хазари, државен советник за туризам при Министерство за економија, Петре Шилегов, градоначалник на Скопје и претседател на ЗЕЛС, Стојко Пауновски, директор на Пазарен државен инспекторат и проф. д-р. Сашко Граматниковски, декан на Факултет за туризам при Универзитетот за туризам и менаџмент, Скопје. – Дебатниот форум „На иста страна“ е прва иницијатива од приватниот сектор, што НУК ја презема за да покаже дека: целокупната угостителската индустрија, голем дел од производителите и сите угостителски работници, работодавачи, јавни, локални и владини институционални претставници се сојузници „На иста страна“ против неформалниот непријател КОВИД 19, истакнаа од НУК. Од Комората наведоа дека целта и мисијата на НУК е заедно до унифицирани протоколи – во интерес и на јавното здравје и на работењето на угостителските субјекти за побезболно да се справат со налетот на најавениот втор бран на пандемијата.

 opserver.mk

Слични написи