Банкротира една од најголемите франшизи во УСА

by ugostitelstvo.mk

Познатиот бренд  PIZZA HAT кој се наоѓа во рамките на NPC INTERNATIONAL  неодамна реши да поднесе барање за банкрот.

 

Причинаta за ваквиот чекор секако е кризата предизвикана со Корона вирусот. Поради големите фиксни трошоци, а од друга страна намалената продажба предизвика долг од речиси 1.000.000 USD. Во оваа компанија работат 40.000 вработени па така оваа одлука не ни најмалку едноставна. Ова е една од најголемите фрашиза во Америка во чии состав работеа 1.600 ресторани.

Останува да видиме каков ќе биде исходот. Но едно е сигурно, на оваа криза во Хотелско угостителкиот сектор и најголемите компании не останаа имуни. 

Угостителство.мк

Слични написи