Пријавување на цело работно време и бенефициран стаж – Угостителите и туристичките работници со барање до Владата да се намали сивата економија

by Goran Damcevski

Синдикатот за угостителство и туризам при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС инспириран од состојбата на вработените во дејностите на угостителството и туризмот, во време на пандемијата со корона вирусот и иницијатвата на вработените во овој сектор водена од економско – социјалната состојба во која се наоѓаат, одлучи да го реактивира своето работење со цел да ги заштити правата на вработените во овие сектори, рече во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“, потпретседателот на синдикатот, Влатко Николовски.
Николовски истакна дека бараат да им се подаде рака и со сите чинители да седнат на заедничка маса, со цел да изнајдат решение за да можат и тие да преживеат во ова тешко време за целата држава.

Подетално проследете на  СЛОБОДЕН ПЕЧАТ

Слични написи

Leave a Comment