Би пиеле ли пиво од корнфлекс?

by ugostitelstvo.mk

На Американците никогаш не им недостасувааат луди идеи, па така се одлучија да спојат две, навидум неспоиви нешта: пиво и појадок. Според нив, тоа е совршениот пар.

Имено, две пиварници во Орегон, Montavilla Brew Works и Coin Toss Brewing направија пиво од житарките кои обично ги јадеме за појадок – корнфлексот. Новото пиво е направено од корнфлексот на компанијата Keloggs кој е посипан со шеќер. Пивото ќе се продава под името Frosted Flakes, исто како и корнфлексот од кој е направен овој пијалак.

За ограничената серија на ова пиво биле употребина десетина килограми корнфлекс и засега пивото се нуди на локални манифестации. Дали ова пиво во иднина ќе се најде во масовна продажба останува да видиме.

угостителство.мк

Слични написи