Плажата ЈАЗ најдобра плажа во Евопа

by ugostitelstvo.mk

Интенет порталот Lonely Planet ја прогласи плажата Јаз на Црногорското приморје како најдобра плажа во Европа.Тие ја опишуваат оваа плажа како исклчително атрактивна со должина нешто повеќе од 1 км и е комлетно песочна, посебно се истакнува тоа дека на оваа плажа се одржува и познатиот Sea Dance festival. Освен Јаз прогласени се, на второ место Peniše во Портгалија, а на трто месо Rondinara на Корзика и Kale Gorice na Сардинја. Со овој избор се потврдува тоа дека Црна Гора ја поседува можеби најубавата ривиера во Европа.

Слични написи