Уживајте во специјалитетите на опатиската ревиера

by ugostitelstvo.mk
гастрономски

Во уметничкиот дел на „Juraj Šporer“ одржан е првиот дел од „Gourmet priče“ на која угостителите од Опатијската ревиера се претставија со богата гастро понуда.

Здружението “Златни Вина” од островот Крк е одговорен за винска придружба на овој настан и совршеното соединување на вкусните јадења подготвени од искусните готвачи.
opatija ревиера
Во самиот настан се вклучуваат околу 70 ресторани од опатискиот ревиера и Ријека. Посетителите како и на секоја гастрономска манифестација ќе ја имаат можноста да ги дегустираат јадењата кои се понудени на мениата секој вторник по промотивна цена од 100 куни, а истите ќе можат да го соединат со автохтони вина.

Слични написи