Познат лондонски бармен во посета на Белград

by ugostitelstvo.mk

Еден од водечките лондонски бармени и амбасадор на алкохолниот пијалок Метакса, Andre Kavaleiro, им одржа две едуктавини сесии на домашните бармени, а воедно и учесници на Coca Cola Junior Cup. Master class едукацијата беше поврзана со последните трендови во подготовка на коктелите на кои во себе содржат Метакса.

Компанијата Coca-Cola Hellenic го угости овој коктел мајстор со светско реноме во рамките на “Cocktail Artist”, со една единствена цел да им овозможи на новите и амбициозни бармени дополнително искуство и увид во најновите начини и трикови за припрема на алкохолни пијалоци кои се служат во најелитните лондонски барови и хотели.
готови коктели
“Да се биде бармен е многу повеќе од мешање на неколку состојки во шејкерот, тоа е начин на живеење, искуство, препознавање, знаење и задоволство, за на крај тоа да биде забава – задоволство.” –

Слични написи