Специјалитет од чинија во облик на писоар

by ugostitelstvo.mk

Досега се запознавме со многу ресторани на невозможни локации ресторан на дрво, ресторан во облаците па дури и ресторан кој наликува на затвор, сепак креативноста и тематското декорирање не застанувуа тука. Повеќе од очигледно е дека начинот на тематското декорирање многу брзо се развива, а сепак на гостите тоа им се допаѓа, па време е да се запознаеме со нешто ново.  

Доколку патувате во Тајван независно кога сте таму, посетете го ресторанот Мартон Тим, немојте да се изнанадите доколку видите ресторан кој наликува на тоалет а исто така е и декориран, овој ресторан служи разновидни Тајлански специјалитети, а вие ќе можете да уживате во нив додека седите на тоалетна школка, несекојдневно.

PA-2430424Светилките во Мартон Тим се во облик на тава додека пак храната се служи во чинии кои се во облик на писоар, а масите се напрвени од кади и истите се прекриени со стакло. Име на овој ресторан е добино од кинескиот збор matong кој во превод значи тоалет.

Слични написи