вино фест

Последниот викенд од месец Април во Дубровник веќе е резервиран за љубителите на виното, второто издание на регионалниот вински фестивал Дубровник Festwine festival ќе трае од 20ти до 26ти Април. 

На ова второ издание винските визби ќе пондудат регионални вина со добри избрани домашни јадења со цена достапна за секого. Во натпреварувачкиот дел сите вина ќе бидат оценувани, а победниците ќе бидат прогласени на завршната вечер од фестивалот.

вино фест Во централниот настан се предвидува да се одржи изложба на вино кое ќе биде на 24ти и 25ти Април во стариот дел од Дубровник кое ќе биде проследено со многу големи културни настани, дегустација на вино како и спојување на виното со храната.

Жители на Дубровник и нивните гости очекуваат вистински вински настан за кој долго ќе се зборува.

Слични написи