Состојки:
Подготовка на кора:
- 1 шолја масло
- 1 шолја кисела вода
- 400г. брашно
- прашок за пециво
- 100г. шеќер
- 4-5 портокали
- 0,5 л. вода
- 350г. шеќер
- 2 пудинзи од ванила
- 4 лажици густин
- Маргарин
Подготовка:
- Од сите состојки потребни за тестото изматете меко тесто. Испечете 4 кори.
- Излупете ги портокалите, сварете ги во половина литар вода, почекајте да се изладат и ситно сечкајте ги.
- Во водата каде ги варевте портокалите сварете ги пудинзите до 350g шеќер и 4 лажици густин.
- Кога филот ќе се излади, додајте неколку лажички растопен маргарин. Врз секоја кора прелејте подебел слој од филот и финиширајте со растопено посно чоколадо.