Појадоци кои ќе ви ја вратат енергијата

by ugostitelstvo.mk

Иако сите сакаме да имаме убаво, продуктивно и енергично утро, за многу од нас тоа е неуспешен обид и е малку разочарувачки. Доколку сакате денот да го почнете со максимална енергија пробајте ги овие појадоци. 

Банани

банани
Бананите се класифицирани како брз појадок истите се и многу здрави. Тие ја обезбедуваат комбинацијата од антиоксиданси, карбонхидрати и калиум кој му даваат на телото енергија за цел ден.

Јајца

јајца
Јајцата покрај нивната висока нутритивна вредност, тие содржат и висока природна протеинска вредност која телото многу лесно ја апсорбира. Вклучувајки го протеинот во секој појадок ви добивате чуство на заситеност и ви помага во регулирање на енергијата во вашето тело.

Свежо овошје

свежо овошје
Свежото овошје изобилува со антиоксиданси и останати енергетски состојки кои директно ги внесуваме во нашето тело. Природниот шеќер кој го содржат исто така е клучен енергетски фактор бидејки содржат фибер кој го одржува шеќерот во крвта на стабилно ниво.

Млеко

млеко
Доколку водите режим на исхрана, млекото секогаш е битниот дел од вашиот појадок, млекото во себе содржи витамини и протеини, сепак кога ќе одите во набавка на намирници бидете сигурни дека сте го одбрале млекото кое содржи збогатена – повисока витаминска и протеинска вредност.

Путер од кикирики

путер од кикирики
Чаша млеко и една кришка леб намачкано со вкусен путер од кикирики и утрото можете да го започнето со висока енергија. Бидејки знаеме дека путер во себе содржи протеини, маснотии. Токму тоа ќе ви ја зголеми енергијата во вашето тело.

Слични написи