Најдоброто виски на светот

by ugostitelstvo.mk

Таjванскиот Kavalan Solist Vinho Barrique сега се најде на врвот како најдобро виски во светот за 2015 година, според World Whiskies Awards. 

Судиите на овој натпревар рекоа: “изненадувачки меко, добиваш чуство како да пиеш чоколадно млеко измешано со бурбон”. Пијалокот е направен во King Car во североисточен Тајван, каде што вискито се чува во амеркански дабови буриња каде некогаш се чувале бели и црвени вина.

kavalan_barrels_sized_down

Дестилирањето кое започнало пред една деценија е одобрено и закитено со многу награди од најдобрите познавачи на овие жестоки пијалоци, токму еден од нив е Jim Murray кој во 2012 година го нарече Kavalan Solist  “Новото Виски на Годината”, токму и поради оваа причина се најде во книгата “Whisky 101” како еден од препорачаните пијалоци кои задолжително треба да се пробаат.

Слични написи