Како да ја исчистите даската за сечкање

by ugostitelstvo.mk

Доколку забележите дека вашата дрвена даска за сечкање изгледа малку поразлично, за да ја вратите во првобитната состојба се што ви е потребно е следното: лимон и морска сол. Со овие две состојки вие можете да ја исчистите даската и да се ослободите од мирисот и бактериите кои ги содржи оваа алатка.

Прво што треба да направите е да ја истурите солта врз даската.

морска сол

А потоа исечете го лимонот на половина и полека со лимонот поминете ја целата површина од даската додека паралелно го стискате за да испушта сок.

лимон
Откако ќе го завршите процесот со лимонот, оставете ги неколку минути лимоновиот сок и солта да се соединат, а потоа со жиџа во мијалникот истружете ја целата површина од даската се додека целосно не се измие солта и лимоновиот сок, откако ќе ја измиете даската навистина ќе се изненадите од резултатот кој ќе го добиете – благодарение на лимоновиот сок вашата даска повторно ќе го добие првобитниот сјај.

перење

Слични написи