Дегустација на македонско вино во Хрватска

by ugostitelstvo.mk
експерт

Клубот на гастрономи од хрватска имаше можност да ужива во виното кое доаѓа од најдобрата винарија.

Винаријата во срцето на тиквешијата, со иделни климатски услови и температура од 4о°C и тимот на професионалци во својата област го направиле најдоброто вино во Македонија уште во далечната 1999 година, која ја потврдува и заслугата за сите награди и позитивни критики кои се добиени од странските критичари.

дегустирање на виноПокрај продажбата на виното во Македонија, истото се очекува да биде презентирано и во Европските земји за да се уверат дека македонското поднебје може да даде навистина исклучително квалитетен производ. За време на дегустацијата, повеќе сортни македонски вина биле споени со врна домашна кокошкина паштета, македонската автохтона врста на Мускат темјаника, берба 2013, совршено се вклопува со вкусното кравјо сирење. Освен тоа хрватскиот клуб на гастрономи ја имаше можноста да ужива во совршениот спој на домашно приготвена храна и најквалитетните вина од македонската винарска визба која во моментот работи со 32 врсти на сортни вино.

 

Слични написи