Белградска манифестација – саем на Калемегдан

by ugostitelstvo.mk
калемегдан

Во организација на“Beogradski Manifest” i JP “Beogradska tvrđava” почнувајки од 22 ри до 24 ти мај 2015, ќе се организира првиот “Beogradski Manifest” – голема саемска манифестација и дегустација која ќе биде одржана на Калемегдан. 

На оваа тридневна манифестација која ќе се одржи на горниот и долниот дел од тврдината Калемегдан ќе бидат претставени значајни културни и туристички атракции од Србија и околината.

белград Посетителите за прв пат ќе имаат можност на едно место да ги видат сите работи кои ја прават Србија интересна и привлечна туристичка дестинација, прикажана на модерен и современ начин. Покрај туристичкиот дел, планирано е да бидат претставени и традиционални јадења кои ќе можат посетителите да ги уживаат проследено со музички и филмски содржини.

Слични написи