AdventureEDU“ обуки за туристичкиот сектор и стопанството

by ugostitelstvo.mk
туризам

Денес 27.03 и 28.03,  Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија во соработка со  Проектот на експанзија на мали бизниси, финансиран од УСАИД и Интернационалната асоцијација за активен туризам (ATTA) одржуваат „AdventureEDU“ обуки за туристичкиот сектор и стопанството.

Дводневната обука ќе им обезбеди на учесниците вештини и знаења кои се неопходни за да се постигне највисок квалитет во организирањето на првата европска регионална конференција за активен туризам „AdventureNext – Balkans“, која ќе се оддржи во Мај, 2016 година, а чиј домаќин ќе биде  Македонија.

 Обуката ќе се фокусира на „Оперативното усовршување“ и на „Безбедност и управување со ризик“,  обучувачи се Dan Austin и Jean Claude Razel. Обуката ќе има и практичен дел, дискусии и работа во групи, а со цел да се споделат најдобрите практики, заеднички да се  делува во припрема на Самитот, координирање на активностите, подобрување на туристичката понуда и услугата, збогатување на содржината, создавање на  нови  туристички продукти, како и да се изгради оддржлив бизнис.

Настанот „ AdventureNext – Balkans “ ќе привлече околу 300 лидери и носители на одлуки од областа на туризмот, вклучувајќи и дел од најзначајните интернационални туроператори и медиуми. Самитот ќе ја интензивира соработката меѓу чинителите од балканските земји во областа на туризмот со цел зголемување на достапноста на културите и природните туристички ресурси на регионот, како и обезбедување на квалитетна испорака на туристички услуги.

Превземено од Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Слични написи