Пивото WESTVLETEREN XII

by ugostitelstvo.mk

Дали знаевте дека пиварата Westvleteren Brewery е основана во 1838 година, во манастирот Saint Sixtus, кој се наоѓа во БелгијаМонасите од овој манастир во 1831та година отпатувале до францускиот манастир Catsberg, каде го основале Sixtus Abbey. Седум години подоцна започнале со производство на пивото, а во 1931 година,тие дозволиле пивото да се продава и во околните градови.

Слични написи