Ресторанско работење секогаш се базира на продажбата на пијалоци кои директно излегуваат од баровите. За оваа 2015 година алкохолните трендови се поделени во неколку групи, а некои од нив како дел од своите клучни состојќи вклучуваат често употребувани билки од кујната.
Алкохол “одлежан” во буре
Алкохолни пијалоци како што е шкотското виски и коктелот Менхетен, овие пијалоци се трендови многу години наназад, сепак изгледа дека овие алкохолни пијалоци ќе бидат трендови во светот уште неколку години.
Регионални коктели
Регионалните коктели се исто толку добри и барни како и регионалната кујна во светот. Употребата на локалните и регионалните состојки се најблиската алка да се вкуси традиционалната кујна и пијалок. Готвачите и шанкерите во блиска соработка секогаш се обидуваат да ги обединат состојките од кујната и барот за да се добие една слика на градот кој го посетувате. Во оваа група се вклучуваат класичните коктели како што е Old Fashion и Mojito.
Кулинарски коктели
За подготовка на кулинарски коктел потребни ви се состојки од кујната, а најчесто кореистени се свежото нане и босилок, со употребата на соодетен алхоколен пијалок можете да добиете пијалок со неодолив вкус.