Фестивалот во Германија – Октоберфест

by ugostitelstvo.mk
октоберфест

Дали знаетве дека најпознатиот фестивал во Германија се одржува уште од 1810 година на улиците во Минхен. Годишно овој фестивал го посетуваат 6 милиони посетители ширум светот. На Oktoberfest споредбено со другите пивски фестивали се нудат само локални пива.

Слични написи