Од каде доаѓа темната боја на GUINNESS

by ugostitelstvo.mk
гинис пиво

Дали знаевте дека вкусот и бојата на ова пиво се добива од печениот јачмен, а исто така ова е модерен развој во оваа индустрија кој не се користел се до средината на 20-тиот век.

Слични написи