Бојата на филџанот

by ugostitelstvo.mk
кафе

Дали знаете дека бојата на вашиот филџан има големо влијание во перцепцијата на вашето кафе.Истражувањето предводено од George Vandoorn инспирарн од локалниот бариста кој му рекол дека консумирањето на кафето од бел кристален филџан има подобар, квалитетен и чист вкус, споредено со вкусот кога пиете од обоен филџан.

 

Слични написи