Ресторанот Нома на нова локација

by ugostitelstvo.mk

Познатиот ресторан Нома кој важи за еден од најдобрите во светот привремено се сели во Токио.

Нома Јапонија
Ресторанот на својата нова локација веќе успешно работи од изминатата недела. Познатиот светски готвач со македонско потекло Рене Реџепи на гостите во ресторанот Нома Токио ќе им припрема петнаесет специјалитети како живи ракчиња, црни живи мравки и други специјалитети карактеристични за Јапонската кујна. Ресторанот е сместен на 37 миот спрат од хотелот Mandarin Oriental од каде се простира поглед кон планината Fuji.

Слични написи