Готвачки Олимписки игри Bocuse d’Or

by ugostitelstvo.mk
ugostitelstvo.mk

Bocuse d’Or, најпрестижниот готвачки настан во светот, во Франција се собраа претставници од 24 земји. 

Metro Cash & Carry одговорни за обезбедување на врвно месо и риба каде готвачите ќе можат да ги покажат своите способности во подготовка на врни специјалитети. По дводневниот настан, жирито го додели златниот медал на норвешката репрезентација, а за девет бодови помалку среброто го освои американската екипа, бронзата заслужено и гордо ја однесе репрезентацијата на Шведкса.

[metaslider id=5401]

Слични написи