Во Темерин наградени 360 вина

by ugostitelstvo.mk

На винскиот саем во Темерин кој се одржа изминатата недела беа пријавени 420 примерици на вино од Србија, Хрватска, Унгарија, Словенија и Романија. За оценувањето на вината учестуваа 70 судии од седум земји кои ги оценуваа вината во шест категории: бело, црвено, розе, шилер, десертни и овошни вина.

На саемот се доделија вкупно 360 медали од кои 7 големи златни медали за победничките црвени вина, а за останатите вина беа доделени 88 златни, 175 сребрени и 108 бронзени медали.

Слични написи