Вински дестинации за 2015 година

by ugostitelstvo.mk

Дегустација на виното секогаш е прекрасно чуство, најчесто кога патуваме околу светот честопати сакаме да посетиме историски знаменитости, да ја вкусиме традиционалната храна и секако да се посетат винските региони и да го дегустираме најдоброто вино.

Десет најпривлечни вински дестинации за 2015 година е објавена од угледен светски магазин, на листата се најде Истра – Хрватска како една од локациите кои е препорачана за винска дестинација, како што е објавено Истра нуди прекрасни пејсажи на Јадранското море, фестивали и одлична традиционална кујна и нормално фантастично вино. Причината поради која Хрватска се најде на оваа листа е најголемата истарска винарска визба и Vina Laguna, останатите дестинации кои се најдоа на листата за 2015 се Италија, Франција, Њујорк, Мендочино, Канада, Шпаниа, Нов Зеланд и Тасманиа.

[metaslider id=5068]

 

 

 

Слични написи