265
Состојки:
- 5 дл. слатка палака
- 3 кесички шлаг
- чаша кисела павлака
- 200 г. бисквити
- 300 г. мелени бисквити
- ½ кајсии од конзерва
- 5 дл. млеко
- чоколадо за готвење
- шеќер по вкус
Подготовка:
1. Изматете ја слатката павлака, потоа шлагот со млекото и во сето ова додадете ја киселата павлака. Соединете, па поделете на два дела.
2. Во едната половина шлаг додадете ги мелените бисквити. Целите пак, натопете ги во загреано млеко и редете ги во сад за торта. Потоа ставете над нив половина од филот со бисквити, и прекријте со исцедените парчиња кајсии. Над нив прекријте со другата половина од филот.
3. Целата торта прекријте ја со другата половина од шлагот и украсете со рендано чоколадо или некој друг сладок додаток.