„Starbucks Reserve Roastery“, каде кафето се пече пред очите на консументите

by ugostitelstvo.mk

Starbucks во Сиетл неодамна отворија нова кафетерија „Starbucks Reserve Roastery’“, со која поставија нови критериуми кога станува збор за угостителски објект во сегментот на кафето. 

Во новата кафетерија консументите можат да го видат целосниот процес, од печењето преку мелење па се до добивање на готов филџан кафе.

„Starbucks Reserve Roastery’“  е сместен во зграда која е стара преку 100 години, а просторот кој го зафаќа е 1,393 метри квадратни од кои 618 од нив се резервирани за љубителите на кафето.

[ot-gallery url=”https://www.ugostitelstvo.mk/nov/gallery/старбакс”]

Слични написи