Пијалоци кои ја одбележаа 2014 година

by ugostitelstvo.mk

Grown-Up sodas

SODA_Sonic_Splash_Soda_Sunshine_BerryРесторанските ланци долго време вршеа експирементирање со пијалокот наречен “hand-crafted” кој не е толку благ споредбено со останатите пијалоци од оваа категорија. Ланецот на кафетерии Starbucks дебатираа со овој пијалок кој го нудат со три вкусови, а тие се Spiced Root Beer, Golden Ginger Ale и Lemon Ale.

 

 

Craft spirits

SPIRITS_Whiskey_glass(T)Локалните точени пива секогаш имаат изграден рејтинг, сепак дестилираните пијалоци се оние кои покрај пивото завземаат одредено место во категоријата на популарните пијалоци. Истражувањето за покажа дека од 70 дестилирани пијалоци во 2003 година до денеска е пораснато на 600 пијалоци.

 

 

 

Premium coffee

54d306cad38b220ce22612097293ca5a_720x600Независните ресторани насекаде низ светот го надоградија своето мени за кафе со една единствена цел да им понуди на своите гости вистинско уживање во пијалокот кој навистина им го разубавува денот.

 

 

 

 

India pale ale

INDIA_Goose Island IPA(G)Во минатото продавано само како точено пиво и омилен кај љубителите на горчливиот вкус. India pale ale го завзема врвот на листата пијалоци со горчлив вкус за оваа година. Речиси една четвртина од познатите пива во супермаркетите го завзема IPA сепак рејтингот на ова пиво секојденвно расте.

 

 

Слични написи