Неговото височество – свински стек

by ugostitelstvo.mk
ugostitelstvo.mk

Постои широк спектар на неверојатни вкусни и хранливи јадења направени од свинското месо.

Еден од нив е свинскиот стек, овој дел од свинското месо обично се продава со коска, сепак, доколку е потребно тaа може многу лесно да се отстрани, а од друга страна свинскиот стек најчесто се подготвува заедно со коската.

pork

При подготовка на свинско месо – стек, месото мора да се преработи повеќе пати, за да може да се добие потребната дебелина доколку сакате да подготивте свински медалјони. Сепак постојат и други рецепти за потготовка на свинското месо. Еден од препознатливите стилови за подготовка на ова јадење кое не бара дополнителна обработка на месото нути сецкање на ситни парчиња, a истот спаѓа во менито à la carte. Потребно е да се напомене дека овој метод на готвење е многу поволен за оние кои сакаат здраво да се хранат – бидејќи тука, за разлика од процесот на пржење, печењето не бара голема количина на масло.

https://www.ugostitelstvo.mk/nov/

Најчести зачини кои се користат за подготовка на свинскиот стек се сол и мелен црн бибер, секогаш кога го приготвувате стекот избегнувајте користење на дополнителни зачини. Една од најбитните улоги е печењето, за да ја зачувате сочноста и мекоста стекот не бара предолго печење. Гарнирот кој најчесто се сервира е пржениот компир во комбинација со печирки. Покрај тоа, со ова јадење совршена комбинација се домати, пиперки, зелена салата и свежи ароматични билки.

Слични написи