Најдобрите нутритивни зеленчуци кои можете да ги имате

by ugostitelstvo.mk

Сите знаеме дека потребно е нашиот оброк да биде обилно застапен со овошје и зеленчук. Сепак постои голема разлика помеѓу јадење на морков и портокали.

-Истражувањето кое беше направено на 47 сезонси плодови 41 плод се покажа како најголем извор на нутритивна вредност. Секое овошје и зеленчук биле анализирани за вредноста која ја содржат на фибер, протеини и витамини. Сепак како што следува одговорот за кои сезонски плодови се нутритивни препорачани можете да видите во галеријата.

[metaslider id=5108]

Слични написи