Kако најлесно да патувате во 2015

by ugostitelstvo.mk

Ако сте меѓу оние кои новогодишна желба им е да се откажат од пушењето или да се ослободат од вишокот на килограми, тогаш ова не е за вас. Меѓутоа ако имате желба да патувате или сте светски патник – припремете се за неколку корисни совети.

Летајте само наутро

delta_airlines_6__morning_flight_2_by_slipfault-d4xnpx2

Научно е докажано и потврдено доколку патувате наутро шансите да го пропуштите вашиот лет или да биде откажен се минимални.

Резервирајте на време!

276439_5_

Агенциите кои продаваат авионски билети советуваат да направите резервација за вашето патување 44 дена пред вашето патување.

Избегнувајте плаќање за дополнителен куфер

681706-ebaf8260-63bb-11e3-be16-1445237cc09f

Овој совет е за сите кои летаат со нискобуџетните авио компании. Дополнителни трошоци за вашето патување навистина не це потребни. Еден ранец или помал куфер е сосема доволно ако патувате на неколку денови.

Претворете го вашиот паметен телефон во патен советник

tripadvisor-new

Користењето на вашиот паметен телефон за играње и алатка за комуникација додека патувате е сосема погрешно, инсталирајте некоја апликација која ќе ви помогне при организирање на вашето патување и телефонот ќе го олесни вашето патување.

Конфигурирајте “price alert” 

Cheap-Flight-Bookings

Искористете ја приликата за расподажба на авионски билети за било кои дестинации, а за сето тоа можете да бидете информирани на вашата електронска пошта.

 

 

 

Слични написи