13ти Интернационален фестивал за гастрономија

by ugostitelstvo.mk

wacs

28 – 31 Јануари 

Истанбул, Турција | Festival website


Истанбул, ќе се одржи 13ти Интернационален фестивал за гастрономија. Овој фестивал кој e во организација на Турската Федерација на готвачи ќе биде одржан во Тујап Центар. Очекувањата се ова да биде најголемиот фестивал и натпревар за гастрономија кој ќе биде одржан во изминатите 12 години, a ќе го посетат повеќе од 25 земји.Со присуствтото на организациите и федерациите од целиот свет, овој фестивал ќе биде од големо значење за претставување на турската национална кујна и нивните специјалитети приготвени од врвните готвачи.Фестивалот за гастрономија ја има добиено титулата “Continental”, доделена од светската Асоцијација на готвачи, која им овозможува на младите и амбициозни готвачи да се натпреваруваат и да ги покажат своите кулинарски  способности на интернационално ниво.

 

Слични написи