Виното е откриено пред 6000 години

by ugostitelstvo.mk

Дали знаевте дека виното е откриено во Иран и датира од неолитискиот период (8500-4000 п.и) ? Најстариот доказ за постоењето на виното бил пронајден во Грузија кој датира од (7000-5000 п.и).

Слични написи