Тесто за пица за 60 секунди [видео]

by ugostitelstvo.mk

Подготовката на совршено тесто за пица понекогаш може да биде тешка, мерките за состојките треба да се точни, а ефектот на квасецот може да даде несакани резултати.

Состојки: 

  • 1л вода
  • 40г сол
  • 50г масло
  • од 4 до 6 грама квасец
  • 1,8кг брашно

Откако ќе ставите сите состојки, машината потребно е да работи 20 минути за да не добиете премногу тврда смеса.

Слични написи