Како се однесуваат туристите ширум светот

by ugostitelstvo.mk

За да се понуди најдоброто на туристите кои секојднено патуваат, секогаш треба да знаете што тие сакаат и како се однесуваат со локалното население и што вие да очекувате од посетителите во вашиот град.

Туристи од Индија

 • Претпочитуваат патување во поголеми групи
 • Ќе ценат доколку им се обратите со господине или госпоѓо
 • Кога патуваат секгаш сакаат да јадат индиска храна
 • Секогаш посетуваат религиозни објекти

Британски туристи 

 • Туристи со голема почит и разбирање
 • Секогаш спремни да комуницираат со локалното население
 • Патуваат сами или во група
 • Имаат голем интерес кон културата и природата
 • Културни и секогаш спремни за бизнис

Јапонски туристи 

 • Секогаш уживаат и сакаат да ја посетуваат природата
 • Ја ценат искреноста на локалното население
 • Секогаш културни
 • Патуваат фамилијарно или во група

Француски и Италијански туристи

 • Секогаш комуницираат формално
 • Сакаат авантуристички локации
 • Најчесто знаат да уживаат во локалната музика
 • Сакаат фестивали и јавни настани

Слични написи