Како да приготвите совршени пржени јајца

by ugostitelstvo.mk

Јајца се неизбежен дел од утринската трпеза тие можат да се приготват на многу начини, еден од најбрзиот и вкусен начини е тие да се испржат.
-Но дали сте се запражале зошто секогаш кога ги приготвувате тие изгледаат различно и имаат различен вкус, ние накратко ќе ви објасниме како да го приготвите вашиот совршен доручек ?

Пред да почнеме, ова се неколку битни работи за пржените јајца:

  • Користете тефлонско тавче
  • Мешајте ги јајцата помалку од 1 минута
  • Немојте да ги растурате јајцата додека се пржат

 

Линк

Слични написи