Crabbie’s Ginger Beer за прв пат достапно на Балканот

by ugostitelstvo.mk

Crabbie’s Ginger Beer сега може да се најде во сите угостителски објекти ширум Хрватска.

Потеклото на  Crabbie’s Original Alcoholic Ginger Beera датира од  почеток од деветнаесетиот век, кога извесен  John Crabbie го покажал својот експериментирачки дух со билки, зачини и секако главнатата состојка на овој пијалок – ѓумбирот.

Crabbie’s Original, кој се послужува со зелен лимон, внимателно се прозиведува и ден денес по оригиналниот рецепт кој е стар 200 години. Ѓумбирот кој се увезува од далечниот исток се комбинира  со уште четири тајни состојки со чија помош се добива освежувачко пикантниот  вкус на ова пиво.

Слични написи