The Chocolate Festival London 2014

by ugostitelstvo.mk
chocolate-festival-166x166Декември 12 – 14 2014 

Лондон, Обединетото Кралство | Festival Website


Чоколадниот фестивал е за поттикнување на пасијата за чоколадото. Во посета на фестивалот ќе бидат двајцата најдобри чоколадери од Британија. Овој чоколаден настан ги очекува своите посетители во Islington’s conveniently, лоциран во Business Design Centre. На овој настан ќе видите изложени чоколадни фигури кои се направени од природни состојки, топло чоколадо и чоколадни коктели. Посетителите на фестивалот ќе можат да научат кои се предностите на вистинското чоколадо и како правилно да уживаат во суровата чоколада. Светски познатиот ексерт за чоколадо  Martin Christy,  ќе им покаже на гостите како да приготват чоколадо во домашни услови.

 

 

 

 

 

 

Слични написи