Roma FOOD&WINE Festival 2014

by ugostitelstvo.mk

Roma-FoodWine-Festival-dal-29-novembre-al-1-dicembre-2014-ultimo-piano-di-Eataly-Roma1-166x166

Ноември 29 – 1 Декември 2014

Рим, Италија | Festival Website


По успешното завршувањето на првите два фестивали во Милано, оваа година FOOD&WINE Festival пристигна во Рим. Трите дена од фестивалот беа посветени на вкусната храна и шеесете најквалитетни винарски визби кои дојдоа од цела Италија, а беа придружувани од 20 високо рангирани готвачи. Почнувајки од 29ти па се до 1ви декември, првите готвачи ги подготвија своите специјалитети, а винарските визби на посетителите им понудија дегустација на своите најквалитетни вина, со цел да создадат винско патување од Alto Adige до Sicily.

Целта на овој фестивал беше да им ги понуди на љубителите двете најдобри работи во светот, кои одат рака под рака, а тоа се најдобрата приготвена храна од италијанската кујна и десетици најквалитетни вина од италијанските винарии. 

 

Слични написи