Потпишан договор за хотел Хилтон во Брисел

by ugostitelstvo.mk

Менаџерите и сопствениците на Hilton Worldwide потпишаа договор за превземање на хотелот кој ќе влезе во ланецот на Хилтон хотели. Хотелот е лоциран во центарот на Брисел во близина на хотелот Гранд Палас.

Се очекува Хилтон  да привлече 10 милиони посетители до 2020 година. Со ова потпишување се зајакна понудата на квалитетното гостопримство, кое е клучно за светскиот бренд на Хилтон хотелите. Како домаќин на Европскиот Парламент и различни мултинационални и владини институции, Брисел е еден од водечките градови во Европа, кој има богата историја и космополитска енергија.

Слични написи