„Hoshi Ryokan“ е најстариот хотел во светот

by ugostitelstvo.mk

Дали знаевте дека Hoshi Ryokan“ е најстариот хотел во светот ? Основан во 718 година, овој традиционален јапонски хотел е лоциран во Awazu Onsen, област во Komatsu, Јапонија. „Hoshi Ryokan“  повеќе од 46 генерации е во спопственот на истата фамилија. Името на овој хотел веќе се наоѓа во Гинисовата книга.

Слични написи