FOOD FESTIVAL Cioccolatò

by ugostitelstvo.mk
cioccolato-166x166Ноември 21 – 30 2014

Турин, Италија | Festival Website


Веќе 150 години Италија назапирливо ги произведува највкусните чоколади во Европа. Фестивалот на чокладото траеше две недели во Piazza Vittorio Veneto, во центарот на Турин, Италија.  На овој двонеделен настан се појавија повеќе од стотици чоколадери од Италија и Европа, кои продаваа и нудеа дегустирање на чоколади со различни вкусови. Овој фестивал со долгогодишна традиција понуди многу историја за слаткото задоволство, Пиедмонтовата чоколадна традиција,  како и за чоколадите кои се производ на Италија.

Слични написи